top of page
Search
  • Writer's pictureJelena Holenko Pirc

IDEJA za vikend - Jeste li team "LYNX" ili team "FOX"?

Upoznajte čarobnu prirodu i baštinu Gorskog kotara uz lokalne vodiče Lynx and Fox koji vas pozivaju na zanimljive šetnje po snijegu uz zanimljive priče i lokalne legende u subotu 15.1. i nedjelju 16.1. 2022.


Što vas očekuje? Istraživanje bajkovitih snježićem pokrivenih staza zaštićene park šume Japlenški vrh pored najvišeg grada u Hrvatskoj - Grada Delnice, susret s jelenima lopatarima te priča o jedinoj skijaškoj skakaonici. Potom cijela grupa odlazi u čudesnu dolinu leptira na obilazak poučne staze medvjeda te puteljaka uz rijeku Kupu i Kupicu. Zavirit ćete u Vilinski gaj u kojem su se prema predaji okupljale vile i doživjeti avanturistički prijelaz preko pravog visećeg mosta. Po želji na kraju druženja možete obići i Stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka u Kaštelu Zrinskih koji podjednako oduševi djecu kao i odrasle jer na inovativan način interpretira floru, faunu, klimu i reljef Gorskog kotara.Prilikom dolaska biti ćete svrstani u team Lynx (Ris) ili team Fox (Lisica) koji će se kretati zasebno. Obitelji s djecom bit će risovi koji će imati sporiji tempo, priče i legende prilagođene djeci i proći će ravnu stazu dužine ukupno 4 kilometra na dvije lokacije. Lisice će biti svi oni koji su došli sami, u paru ili obitelji sa starijom djecom (teenagerima) jer će tempo biti normalan i na putu od 6 kilometara očekuje vas jedan blagi uspon prema Japlenškom vrhu.Okupljanje je oba dana u 10h ujutro u Delnicama, a za obilazak vam je potreban osobni automobil za dolazak do lokacije kao i za promjenu lokacije na Brod na Kupi gdje će izlet i završiti otprilike u 14.30h. Za obilazak nije potrebna posebna oprema jer se na radi o planinarenju već samo zimska slojevita odjeća, te čvrsta zatvorena obuća s gumenim rebrastim potplatom namijenjena za hodanje po snijegu i prirodi. Dob djece koja je pogodna za obilazak je od 4/5 ili više godina te je bitno da se, pošto se radi o hodačkom obilasku, dijete može donekle kretati u laganom tempu odraslih uz redovite pauze za priče.


Cijena sudjelovanja je 75,00 kuna za odrasle i 45,00 kuna za djecu te uključuje organizaciju, vodiče, topli čaj, domaći liker i medenjake dobrodošlice te osiguranje. Prijaviti se možete putem linka: https://cutt.ly/eUV60A8 i psi su dobrodošli!


Imate li kakva pitanja? Slobodno nam ih ostavite putem maila [email protected] ili nas nazovite na 091/182-9892. Ako trebate isplanirati izlet ili posjet Gorskom kotaru za vašu grupu, udrugu ili tvrtku ovdje smo za vas, a ako želite primati informacije o ovakvim zanimljivim obilascima, upišite se na našu newsletter listu: https://bit.ly/3oSNjYx751 views0 comments
bottom of page